Instellingen wijzigen

Instellingen

Hier kunt u aangeven wat er zichtbaar moet zijn op de hoofdpagina

Alleen deze gegevens worden opgeslagen in een cookie!

OnderdeelZichtbaar
Fotobalk bovenin
Nieuws - laatste nieuws *
Nieuws - agenda *
Nieuws - inschrijfformulieren *
Nieuws - actueel *
Kaart van verenigingen in Gelderland
Willekeurig damfragment
Programma clubcompetitie deze week *
Programma bekercompetitie deze week *
Niet ingevulde uitslagen clubcompetitie *
Niet ingevulde uitslagen bekercompetitie *
KNDB-nieuws
Toernooibase-nieuws
FMJD-nieuws
Facebook
Google agenda
Menu altijd bovenaan
Kleur schema
Hout (standaard)
Lichtgeel
Lichtgroen
Grijs
* Indien deze items niet worden weergegeven, dan wordt er een melding
weergegeven dat er mogelijk belangrijke items niet worden weergegeven!


  De nieuwsmedia van de Gelderse Dambond zijn:Laatste nieuws

DatumOmschrijving
wo 16 september 2020


Actueel

TitelOmschrijving
WedstrijdreglementenWedstrijdreglement (versie september 2017)


Kaart van verenigingen in GelderlandWillekeurig damfragment

Er zijn momenteel 34 damfragmenten waaruit wordt gekozen.

 
 Heeft u ook damfragmenten die af en toe op dit beginscherm mogen worden getoond?
Stuur ze dan op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Wedstrijden tot zaterdag 28 november 2020 in de
clubcompetities tot die nog niet ingevuld zijn:

CompetitieRondeDatumThuisUit
Jan van der Zwan cup Poule A2vr 23 okt 2020CTD Arnhem 1DCL Lent 1
Jan van der Zwan cup Poule B1vr 23 okt 2020WDV Winterswijk 1BDSV Barneveld 1
Jan van der Zwan cup Poule A3do 29 okt 2020DV VBI Huissen 1CTD Arnhem 1
Jan van der Zwan cup Poule B2vr 30 okt 2020CTD Arnhem 2BDSV Barneveld 1
Jan van der Zwan cup Poule B2vr 30 okt 2020DUO Doetinchem 1WDV Winterswijk 1
Jan van der Zwan cup Poule B3di 03 nov 2020BDSV Barneveld 1DUO Doetinchem 1
Jan van der Zwan cup Poule B3vr 06 nov 2020WDV Winterswijk 1CTD Arnhem 2

KNDB-nieuws

Geb Kos wint!

Je kunt op veel manieren winnen met dammen. Geb Kos heeft al veel prachtige foto’s gemaakt van het dammen en hij heeft nu een prijs gewonnen! Elk jaar organiseert Fotoclub Salland namelijk een clubkampioenschap en dit jaar voor het eerst op digitale wijze. De overhandiging van de wisselbeker aan de clubkampioen 2020 was ook digitaal ‘live in de uitzending’.  32 leden dongen mee naar de titel van clubkampioen 2020.

De 32 ingezonden foto’s werden beoordeeld door Shanna Jongkind, fotograaf uit Hellendoorn. De winnende foto is een foto van Internationaal Meester Jitse Slump, aan het trainen op Papendal. De tekst van de jury:
‘Fantastische foto waarbij de spanning haast voelbaar is. De compositie en de scherptediepte in de foto begeleiden je door het verhaal. En de keuze voor zwart wit versterkt het beeld nog meer.’

De website met info: Clubkampioenschap 2020 — Fotoclub Salland

Mooie publiciteit.
Gefeliciteerd Geb!

Johan Krajenbrink
technisch directeur KNDB
25 november 2020

Nieuwsflits breedtesport-topsport

Breedtesport

Voor het Sinterklaasfeest heeft onze grootgrutter Albert Heijn een mooie commercial gemaakt wat stevig verwijst naar ons damspel. Logisch, voor een bedrijf  dat begon met een kruidenierszaak in Zaandam, dichtbij het oude hart van de Nederlandse damsport.


Klik hier om de commercial te zien.
Het dammen is inderdaad een spel om gezellig binnenshuis in familiekring te spelen. Zo zijn velen van ons begonnen en opgegroeid met dit spel. Uiteindelijk hebben velen de weg naar een damvereniging gevonden om zich te verbeteren in dit spel en hebben er ook een sport van gemaakt.

Ondertussen is Marcel Kosters met 10.000 nieuwe ‘echte’ DamZ!-damsets de boer op om deze in het hele land op distributiepunten onder te brengen. En dan gaat het om grote volumes: 500 dozen met ieder 20 DamZ!-sets. Marcel noemt dit ook strooigoed om het dammen onder de jeugd te bevorderen.

Het wordt nu ook tijd om naar de lang verwachte doorstart van het dammen te kijken. Niet alleen naar de nationale en provinciale competities maar vooral ook naar het school- en jeugddammen. De aanwas met jeugdleden ligt al bijna een schooljaar stil. Gelukkig zijn er ook bij de damsport betrokken sponsoren die ons graag willen ondersteunen bij het school-, jeugd- en gelukkig ook bij het vrouwendammen. Van hun bijdragen kunnen we weer wat extra’s doen. In ons meerjarenprogramma krijgen jeugd- en vrouwendammen topprioriteit! We hebben wat in te halen.

Voor het jeugddammen worden nu plannen ontwikkeld om in de regio het jeugddammen weer verder op de rails te krijgen en met Grand Prix achtige constructies eendaagstoernooien door de regio te organiseren. Jeugddamdagen in de regio met uiteindelijk een landelijke finale. De jeugd willen we vooral veel laten dammen. Niet alleen op de vereniging, maar ook daarbuiten. Bestuurslid Michel Stempher en expert Zainal Palmans slaan hierbij de handen ineen. Dit moet wel iets moois opleveren!

En ook voor het vrouwendammen worden plannen ontwikkeld. We tellen maar weinig vrouwen in ons ledenbestand. Bij het schooldammen is het nog 50%. Daar is nog veel te winnen. We gaan ook bij onze trouwe vrouwenleden hun ideeën ophalen.

Verder verwachten we binnen twee weken concreet nieuws te kunnen melden over de tweekamp om de wereldtitel. Deze zal in Eindhoven worden gespeeld. Daar zal onze technische directeur de volgende keer meer duidelijkheid over kunnen verschaffen.

Kortom, plannen en ontwikkelingen zijn er genoeg. Hopelijk kunnen we deze in 2021 verzilveren! Ook met dank aan onze sponsoren.

En allen, blijf vooral gezond!!

Frans de Jonge
voorzitter KNDB

Topsport

In deze coronatijd is het natuurlijk ook anders wat betreft de statussen van NOC*NSF. Voor Jan Groenendijk en Martijn van IJzendoorn was het formeel in orde door èn hun plaats bij de top 8 op de FMJD-ranking èn hun plaats bij de top 8 van de World Cup. Roel Boomstra staat weliswaar hoog op de FMJD-ranking, maar hij staat niet hoog op de stand van de World Cup: éérst vanwege studieredenen en toen vanwege Corona (geen toernooien immers). Jitse Slump staat nog wat te laag op zowel de FMJD-ranking alsook bij de World Cup, máár ook hij had geen kans dat te verbeteren, en er was ook geen EK. Ook voor Jitse en Roel is besloten dan zij hun A-status behouden. Alexander Baliakin tenslotte zal geen A-status meer hebben per 1/1/2021, want hij wordt trainer/coach bij de KNDB voor de topsporters en de toptalenten.

Draughts10x10 is verdergegaan met mooie video’s te maken over de damweek in Hijken in oktober. Bijzonder is de rol en de medewerking van Wouter Sipma, samen met de talenten Machiel Weistra, Simon Harmsma en Emre Hageman. Kijk bijvoorbeeld via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=9DRQfr2iaOs Op de foto Wouter Sipma tijdens de WKmatch Shvartsman-Boomstra (Foto van de KNDB foto-site).

TeamNL KNDB hoopt zaterdag 12 december weer een simultaan te geven op Lidraughts. Waarschijnlijk door Simon Harmsma en waarschijnlijk door ook nog een topsporter.

Onze topsporters en toptalenten mogen blij zijn dat er gelukkig nog veel kan op CTO Papendal. Dus dat doen we dan ook deze laatste maanden van het jaar, in allerlei soorten samenstellingen wordt er getraind: individueel alleen op CTO Papendal, kleine groepjes, weer ietsje grotere groepjes en doorgaans natuurlijk samen met talentcoach Rik Keurentjes en/of bondscoach Rob Clerc.

Op 17 november op Papendal, hebben Rik Keurentjes, Alexander Baliakin en ikzelf, weer een vervolggesprek gehad over de aanpak van de trainingen (en de coaching) in 2021, zowel wat betreft bijvoorbeeld de inhoud daarvan alsook de vorm (groep, alleen, online, Papendal).

Budget CTO Papendal 2021 zal waarschijnlijk iets minder zijn dan we gewend waren, maar nog steeds een mooi bedrag dat we alleen dáár kunnen besteden en dat dus ook niet op de begroting van de KNDB staat: 25.000 euro. De begroting van CTO Papendal moet nog wel worden goedgekeurd, maar dit is de verwachting.

Onze NT Machiel Weistra, Simon Harmsma en Emre Hageman kregen dit jaar van NOC*NSF een behoorlijke reiskostenvergoeding. In 2021 zal deze reiskostenvergoeding helaas een bezuinigingspost worden voor NOC*NSF en zal het bedrag daarom aanmerkelijk lager worden.

Johan Krajenbrink
technisch directeur KNDB

Koplopers Hybrid League Cup in evenwicht

In ronde 4 ontmoetten de twee koplopers, Gerrit Draaisma en Stsiapan Darashenka, elkaar virtueel. Flankspel versus actieve omsingeling. Het evenwicht werd niet verbroken en derhalve remise.

De achtervolgers waren er als aasgieren bij om dichterbij het tweetal te komen. Hierbij leverde Wout Vanneste een puike prestatie door de op papier sterkere Jean-Louis Farcy positioneel af te troeven. Naar verluidt werd de nel ingezet. Om zijn centrumschijf niet te verliezen moesten concessies worden gedaan die uitmondden in een wanhoopscombinatie van Farcy.

Het lukte echter niemand op gelijke hoogte te komen met de remiserende koplopers.

In het teamklassement consolideerde Wit-Rusland de leiderspositie na een sterke vierde ronde.

Anton van Berkel, 19 november 2020
Bron foto: FMJD (http://www.fmjd.org/?p=pcard&id=18414)

Yuriy Anikeev en Aygul Idrisova wereldkampioenen rapid

Dezelfde dammers die meededen aan het sneldammen, deden ook mee aan het ‘rapidten’.

De mannen speelden 7 ronden Zwitsers, een rondtoernooi was met deze snelheid niet meer mogelijk. Of 7 ronden het ideale aantal is bij een kleiner aantal spelers als het deelnemersveld erg sterk is, is de vraag. Feit is dat na 7 ronden Yuriy Anikeev de sterkste bleek te zijn, voor Nicolay Germogenov en Sergey Belosheev. Germogenov had weliswaar evenveel wedstrijdpunten maar wel 2 hele Solkoffpunten minder. Punten die je in het dagelijks leven kunt missen als kiespijn maar nu even niet. Anikeev wist niemand minder dan Alexander Georgiev en Murodullo Amrillaev aan zijn zegekar te binden en heeft ongetwijfeld nog lang trots met hen door de Turkse straten gereden. Wereldkampioen blitz Ainur Shaibakov moest genoegen nemen met een 6e stek. De deelnemende Turk wist zijn score bij het sneldammen niet te verbeteren: dat wordt nog flink oefenen voor volgend jaar.

De dames waren wat minder lui dan de heren en wisten 9 rondes af te werken. Hier werd Aygul Idrisova de wereldkampioene voor Tamara Tansykkuzhina en Christina Osipova. Opvallend was de klassering van kersvers wereldkampioene blitz Alia Aminova op de twee-na-laatste plaats. De overwinning te groots gevierd? Wat voor de Turk gold, gold (hoera, zo hebben beiden toch nog goud behaald .. okee, vergezochte woordgrap, ik verzin het ook maar ter plekke) ook voor de Turkse.

Anton van Berkel, 145 november 2020
Bron Anikeev: anikeev-yuriy.livejournal.com
Bron Idrisova: KNDB

 

Ainur Shaibakov en Alia Aminova wereldkampioenen blitz

In het Turkse Antalya vond op 7 november 2020 het WK sneldammen plaats. Corona zal er aan ten grondslag hebben gelegen dat er weinig verschillende landen aanwezig waren. Zelfs een Nederlandse delegatie was in geen velden of wegen te bekennen. Voor een mondiale strijd doet dit een beetje vreemd aan. Oude tijden herleven: Nederland en Frankrijk leverden ooit alle deelnemers bij een WK met normaal tempo.

Vijftien heren speelden een rondtoernooi. Rusland en de Oekraïne leverden de meeste deelnemers. Een Est (één-na-laatste) en een puntloos gebleven Turk complementeerden het veld. Dat puntloze heeft weer als voordeel dat hij het in de toekomst niet slechter meer kan doen. Ainur Shaibakov kwam als winnaar over de eindstreep met een puntje meer dan Alexander Georgiev (zilver) en Yuriy Anikeev (brons). Ainur wist Yuriy te verslaan, bij remise was Yuriy dus wereldkampioen geweest. Het vermaledijde ‘als’. Een knappe vierde plaats was er voor Sergey Belosheev, meervoudig oud‑wereldkampioen op de 64 velden. Ook Anikeev is overigens oud-wereldkampioen 64 velden. Georgiev is de regerend wereldkampioen 64 velden. Het blijkt dat deze spelvorm een goede basis vormt voor de 100 velden.

De dames waren met teveel speelsters om een rondtoernooi te kunnen voltooien. Hier werden 12 ronden Zwitsers gespeeld, ofschoon er geen enkele Zwitserse meedeed. Uit de buslading Russinnen kwam Alia Aminova met een ruime voorsprong van 2 punten als winnares uit die bus, gevolgd door Matrena Nogovitsyna (zilver) en Aygul Idrisova (brons). Tunaara Fedorova had net als Matrena en Aygul 12 punten, maar kwam een Solkovpuntje tekort voor het podium.

De kersverse wereldkampioene wist zowel de zilveren als de bronzen prijswinnares te verslaan in rechtstreekse duels. Daardoor kon ze zich een verlies veroorloven tegen Sandaara Aprosimova. Van de gehele veld van 19 dames waren er 16 afkomstig uit Rusland. Veel verschil met een Russisch kampioenschap was er niet: bij de eerste 16 was er slechts 1 niet‑Russin, welke als achtste eindigde.

Anton van Berkel, 14 november 2020
Foto’s:
Toernooibase: Aminivo
Interview Riga Open: Shaibakov

 

Nieuwsflits breedtesport-topsport

Breedtesport

Tot in december is de Nationale Competitie door een aanscherping van overheidsmaatregelen stil komen te liggen. Het bestuur heeft besloten om de niet gespeelde speelronden van 2020 aan de achterkant van de geplande competitie in 2021 ‘te plakken’.  De damkalender 2021 is nog redelijk maagdelijk en kan opnieuw worden ingevuld. De NK’s algemeen en vrouwen 2020 worden doorschoven ver in 2021, zodat er meer kans is op het bezoeken van deze mooie toernooien. Dit betekent feitelijk ook dat de NK’s 2021 zijn komen te vervallen. In het voorjaar van 2022 zijn er dan weer halve finales voor beide NK’s in 2022.

Hopelijk hebben de huidige overheidsmaatregelen effect en kan er begin 2021 weer fysiek worden gedamd. Laten we dan ook waardering hebben voor verenigingen die soms niet helemaal volledig kunnen opkomen door bezorgdheid, ziektes of quarantaines van spelers (zoals eerder in de competitie door DEZ Culemborg werd meegemaakt), maar graag mee willen spelen.

Na beëindiging van de pandemie gaan we als bond volop inzetten op  de jeugd. Het school- en jeugddammen en een meer evenredige deelname van meisjes en jongens krijgen topprioriteit. We zijn momenteel bezig om een beleid te ontwikkelen en worden daarbij gelukkig gesteund door particuliere giften. Hopelijk kunnen we het gegroeide verschil in aanpak van de begeleiding van jongens en meisjes gaan verkleinen.

 

 

 

 

Bij het meisjes-/vrouwendammen wordt nagedacht over ondersteuning van talentvolle meiden aan deelname van meerdaagse (internationale) toernooien, het organiseren van een Open NK voor vrouwen, combinaties met zomertoernooien, e.d. Kortom we willen onze meiden meer ervaring laten opdoen bij meerdaagse toernooien in binnen- en buitenland. Hopelijk kan dit  andere  meiden weer stimuleren om te (blijven) dammen. Op de foto’s hiernaast een aantal meiden met coach/begeleidster Ester van Muijen bij het recente helaas voortijdig beëindigde herfsttoernooi van Hijken

Frans de Jonge
voorzitter KNDB

Topsport

De topsporters en toptalenten betalen uiteraard al lang een eigen bijdrage en voor dambegrippen ook wel een substantieel bedrag. De topsporters betalen per jaar 1250 euro en de toptalenten betalen per jaar 1000 euro. Ook in deze Corona-tijd blijft deze eigen bijdrage hetzelfde: bijvoorbeeld omdat topsport wel veel heeft kunnen doen op Papendal en bijvoorbeeld omdat het bedrag waarschijnlijk nog steeds wat aan de lage kant is.

Op 30 oktober werd de definitieve financiële toekenning gedaan voor bonden met een topsportprogramma voor de nieuwe Olympische Cyclus 2021-2024. Topsport KNDB krijgt dezelfde subsidie die we gewend waren: we kunnen dus ons programma blijven draaien. Uiteraard past daarbij wel, dat we presteren en daarbij past ook dat al onze topsporters, toptalenten en deels nieuwe technische staf gaat draaien zoals we van ze verwachten.

Inmiddels hebben beoogd hoofdcoach Rik Keurentjes, beoogd trainer/coach Alexander Baliakin en technisch directeur Johan Krajenbrink een eerste overleg gehad op Papendal over hoe het allemaal precies te gaan oppakken per 1/1/2021. Uiteraard is een uitgangspunt dat iedereen dàt gaat doen waar hij goed in is. De komende maanden geven we dit uiteraard een vervolg. Op de foto van Geb Kos: TeamNL KNDB op Papendal.

Draughts10x10 kon helaas geen livestream maken bij het NK 2020 in Kraggenburg, wel een video over het toernooi in Hijken: https://www.youtube.com/watch?v=Iwa9OGhTYGM

Uitstel Nationale Competitie; uitbreiding online clubavond

In de bestuursvergadering van 3 november heeft het KNDB-bestuur besloten – gezien de nieuwste overheidsmaatregelen – om alle rondes van de nationale competitie in 2020 uit te stellen.

De competitie wordt níet stilgelegd. Wij hebben de hoop dat de competitie op 9 januari 2021 kan worden hervat.

Dat zal aanpassing en uitbreiding van het wedstrijdrooster vereisen. Ook kijken wedstrijdleider en wedstrijdcommissie nog eens goed naar de opzet en de indeling van de 2e klasse.
Ons streven is en blijft een volwaardige, plezierige en veilige competitie.

Om in de komende periode het damleven toch te stimuleren wordt de Online KNDB Clubavond uitgebreid tot:
– Elke maandag: 1 minuut + 1 seconde per zet
– Elke dinsdag: 3 minuten + 2 seconden per zet
– Elke woensdag: 5 minuten + 5 seconden per zet
– Elke donderdag: 10 minuten + 10 seconden per zet

Hybrid League Cup 2020 schrijdt voort

Het wordt wat stiller in damland nu allerlei toernooien geen doorgang kunnen vinden. Geen Europees kampioenschap, geen nationale competitie .. maar wel de Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup 2020. Alleen al met het lezen of uitspreken ervan ben je een dammiddagje zoet.

Inmiddels is dit parmantige en prestigieuze toernooi gevorderd tot ronde 3. Twee koplopers: Gerrit Draaisma en Stsiapan Darashenka, een jonge Wit-Rus, die zich tegenwoordig Belarus mag noemen. What’s in a name: bielo betekent wit, en de o spreek je uit als een a omdat de klemtoon er niet op ligt.

Oldtimer Gerrit Draaisma wist niet de eerste de beste de verslaan in ronde 3: Heorhi Vydzerka, de glorieuze winnaar van de Toernooibase Lidraughts Summer Cup. Hij haalde daarvoor een oude klassieke wending van stal: het offer van Dussaut. Deze blijft verrassend omdat veel dammers van nature, materiaalbewust, niet geneigd zijn naar offers te kijken tenzij ze daarmee een directe doorbraak kunnen forceren.

New-timer Stsiapan Darashenka versloeg de Italiaanse maitre federational Moreno Marzana. Deze hanteerde zich van de Roozenburg, maar wachtte net iets te lang met het verbreken ervan. Zijn linkervleugel werd alsmaar zwakker totdat een doorbraak volgde. Alleen ten koste van schijf- en partijverlies kon deze gepareerd worden.

In ronde 4 staat de topper tussen beide koplopers op het programma.

Anton van Berkel, 1 november 2020
Foto: Gerrit Draaisma, via Gerrit Draaisma

Vervolg op regeringsmaatregelen

Beste damvrienden en damvriendinnen,

Gisteravond is er een persmoment van het kabinet geweest. Hier zijn weliswaar geen nieuwe maatregelen of een versoepeling van de huidige maatregelen aangekondigd, maar het kabinet heeft wel aangegeven dat huidige maatregelen tot in december gaan gelden. Ook is aangekondigd dat bij een ongunstig verloop van de verspreiding van het virus ons nieuwe (beperkende) maatregelen te wachten staan.

Kortom, er wordt een zware wissel getrokken op onze samenleving en dus ook op onze damsport. Veel damactiviteiten (NK’s, provinciale competities en clubavonden) zijn ondertussen al afgebroken of uitgesteld. Wat de consequenties zijn voor de Nationale Competitie is nog niet duidelijk.

Als bestuur wachten wij de komende week eventueel nieuwe maatregelen af. Volgende week zal er meer duidelijkheid zijn. Het bestuur hoopt jullie daarna te informeren over het vervolg van de Nationale Competitie en over eventueel andere te organiseren damactiviteiten.

Wij wensen jullie allemaal een goede gezondheid toe.

Namens het bestuur,
Frans de Jonge
voorzitter KNDB

Speciaal online toernooi: Sjtsjogoljev wordt 80!

Jacek Pawlicki stuurt deze aankondiging van een speciaal toernooi ter ere en ter ondersteuning van oud-wereldkampioen Slawa Sjtsjolgoljev.

Dear friends,

Thank you for your active participation in online events organised by me. This time I would like to invite you to very special event to celebrate the 80th birthday of Viacheslav Schogolev. This is a serie of 3 events with a final for the best 8.

The final match will be played exactly at his birthday.

The event is organised also to support his very bad live situation, currently he is almost without contact with other people and he needs permanent support.

See the rules and regulations on  https://results.fmjd.org/tournaments/2020/f_745/  and contact me (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) if something is not clear. I also trust in your support – please promote this event.

Photo from the organisers of Ufa 2013
Toernooibase-nieuws

Opstarten van een on-line partij in Lidraughts vanuit Toernooibase/ Starting an on-line game in Lidraughts from Toernooibase

Deze week is in samenwerking met de ontwerpers van Lidraughts een nieuwe stap in de integratie van Toernooibase met Lidraughts gezet.Het is nu mogelijk vanuit een link bij het wedstrijdprogramma/de paringen in Toernooibase een on-line partij in lidraughts te spelen. In deze handleiding leest u hoe.......

Voornamen: Aftellen. Edit: nog twee te gaan!

De oproep over voornamen van spelers uit oude Nationale Competities heeft flink wat respons opgeleverd. Van de grote lijst zijn nog acht namen over (edit: voornamen toegevoegd):Daan van Renselaar, ONASV NunspeetFred van Dapperen, AlmeloPieter Dijkstra, Bezint Eer Gij Begint-Britsum Gerard Janssen,.......

Voornamen uit oude Nationale Competities?

In samenwerking met Klaas Bor heeft Hendrik Veenstra een importmogelijkheid gemaakt, waarmee hij oude teamcompetities vanuit Turbodambase kan invoeren. Dat is eerst uitgetest met een paar Zeeuwse clubcompetities, waarna Hendrik via bestanden van Klaas ook Nationale Competities compleet heeft.......

Digitaal noteren dit seizoen ruimer toegestaan in Nationale Competitie

Bij de bestuursbesluiten van 28 september is er een verruiming toegestaan betreffende het digitaal noteren in de Nationale Competitie.Er hoeft geen toestemming gevraagd te worden aan de tegenstander en tevens is er geen minimum grootte gesteld aan het device. Spelers met een account van.......

Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup

Following up on the Summer Cup, I am launching another online tournament:The Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup.In vervolg op de Summer Cup lanceer ik opnieuw een online-toernooi:De Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup.Read all information in the:/Lees alle informatie in de:.......