Instellingen wijzigen

Instellingen

Hier kunt u aangeven wat er zichtbaar moet zijn op de hoofdpagina

Alleen deze gegevens worden opgeslagen in een cookie!

OnderdeelZichtbaar
Fotobalk bovenin
Nieuws - laatste nieuws *
Nieuws - agenda *
Nieuws - inschrijfformulieren *
Nieuws - actueel *
Kaart van verenigingen in Gelderland
Willekeurig damfragment
Programma clubcompetitie deze week *
Programma bekercompetitie deze week *
Niet ingevulde uitslagen clubcompetitie *
Niet ingevulde uitslagen bekercompetitie *
KNDB-nieuws
Toernooibase-nieuws
FMJD-nieuws
Facebook
Google agenda
Menu altijd bovenaan
Kleur schema
Hout (standaard)
Lichtgeel
Lichtgroen
Grijs
* Indien deze items niet worden weergegeven, dan wordt er een melding
weergegeven dat er mogelijk belangrijke items niet worden weergegeven!


  De nieuwsmedia van de Gelderse Dambond zijn:Actueel

TitelOmschrijving
WedstrijdreglementenWedstrijdreglement (versie september 2017)


Kaart van verenigingen in GelderlandWillekeurig damfragment

Er zijn momenteel 34 damfragmenten waaruit wordt gekozen.

 
 Heeft u ook damfragmenten die af en toe op dit beginscherm mogen worden getoond?
Stuur ze dan op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


KNDB-nieuws

Nationale Competitie begonnen

Het hele land is in rep en roer. De nationale voetbalcompetitie is weer begonnen. Boeie… de nationale competitie dammen is weer begonnen. Dáár worden wij dammers blij van!

Zoals gebruikelijk stapten de vaste 10 dammers van het team in de auto om te gaan dammen. Aangekomen op locatie volgde een teleurstelling: achttallen? Dit zal niet echt voorgevallen zijn, maar het was wel even wennen. Geen tiental maar een achttal. Voor sommigen ook een weerzien met een echt dambord. Hoe gaat zetten hier ook al weer? Ik zie geen muis.

In de ereklasse werden vijf wedstrijden gespeeld. Van Stigt Thans 2 had een verre uitwedstrijd naar Van Stigt Thans 1. De speelruimte was een heus verkeersterrein: voldoende afstand houden vanwege botsings- en besmettingsgevaar, overal eenrichtingsverkeer en 2 agenten die het verkeer regelden .. eentje stelde zich voor als coronafunctionaris, de andere hield de tijden bij, trajectcontrole waarschijnlijk. Dat bleek de arbiter te zijn. Liep je per abuis je bord voorbij, dan moest je via de kerk een extra rondje eenrichting lopen. Alleen de verkeerslichten en maximum-snelheid-borden ontbraken. Er stond ook nog een verkeersbord dat we op moesten passen voor overstekende standbeelden: er bleek een heuse theatergroep levende standbeelden aanwezig te zijn. En in de keuken zat ook nog iemand bonnen te schrijven … wat we geconsumeerd hadden.

De wedstrijd zelf liep lange tijd gelijk op tot aan 4-4. Toen kwam het Tweede erachter dat ze ontzag zouden moeten hebben voor het Eerste en vielen de nullen ineens als rijpe appelen uit de boom. Net als vele andere teams kon van Stigt Thans 2 geen beroep doen op zijn buitenlandse topspelers.

Er stond deze ronde direct een kraker op het programma: Huissen tegen Hijken. Waar Huissen telkenjare met een nederlaag maar huis werd gestuurd, was dat dit jaar onmogelijk: Huissen speelde thuis en hoefde dus niet meer naar huis. Zeven remises en een matchwinnaar: Alexander Baljakin. Hij versloeg niet de eerste de beste: Martin Dolfing. Met wat lichte combinatieve wendingen in een klassiekje dwong hij schijfwinst af.

Witte van Moort had zich versterkt met Martijn de Leeuw en Thijs van de Broek. Tegen Wageningen leverde dat nog niet het gewenste resultaat op: zéro points voor de nieuwkomers, 11-5 totaaluitslag. Wageningen is daardoor koploper met Van Stigt Thans.

De derby Lunteren-Arnhem werd een overwinning voor de Arnhemmers. In de jaarlijkse strijd tegen degradatie een prettig begin voor Arnhem. Bart Terwel en Frerik Andriessen scoorden de tweetjes. Zal Frerik dit jaar wel topscorer der Nederlanden worden?

Culemborg ontving Friesland. Bij Culemborg deed Haitze Meurs mee met een verdienstelijk resultaat: remise tegen Sjoerd Huitema. Pieter Steijlen en Simon Harmsma zorgden voor de tweetjes. Twee koppeltjes vader-zoon bij Culemborg: de Harmsma’s en de Meursjes.

In de landelijke hoofdklasse B liepen Heijmans Excelsior en RDC direct schade op. En net zoals in de ereklasse speelde Constant Charlois niet, net als CEMA.

In de tweede klassen zijn er dit jaar groepen van 6, 8 en 10 clubs. De corona eist zijn tol en ander speelgoed.

Anton van Berkel, 20 september 2020
Foto: Haitze Meurs, foto van Linkedin

Mijlpaal voor Damclub Naaldwijk

Naast berichten over opgeheven clubs is er ook verheugend nieuws te vermelden. In metropool Naaldwijk bevindt zich namelijk een clubje dammers dat op 4 september maar liefst 100 jaar geleden werd opgericht als Naaldwijksche Damvereeniging. Officieel bestaat de jubilaris 80 jaar, omdat er pas op 28 oktober 1940 statuten en een huishoudelijk reglement waren opgesteld. Detail: de contributie was toen nog 65 guldencent per maand. Op dit moment heeft Damclub Naaldwijk maar liefst 20 leden.

Ik heb diverse bestuursleden van de jubilerende damclub om aanvullende informatie gevraagd. Ik snap nu wat Meneer van Dalen elke dag meemaakt. De club zal het te druk hebben met het voorbereiden van de festiviteiten.

Even allemaal tegelijkertijd: HIEPERDEPIEP HOERA VOOR DAMCLUB NAALDWIJK!

Nieuwsflits breedtesport-topsport

Breedtesport

Langzaam maar zeker, krakend en wel, begint het fysieke damleven weer op gang te komen. De nationale competitie begint 19 september, de regionale bonden zijn aan het inventariseren wat hun leden willen, de clubavonden worden weer voorzichtig opgestart, uitgestelde algemene ledenvergaderingen worden weer gehouden en de eerste grote (herfst)toernooien worden alweer ingepland en voorbereid. Na een damweek in Hijken (11 t/m 16 oktober) met nu al bijna 50 inschrijvingen volgt  een toernooi met 30 deelnemers en aandacht voor huisdammers in Baarn. Direct daarop volgen de Nederlandse kampioenschappen Algemeen in Kraggenburg en daarna weer het Nederlands Kampioenschap Vrouwen in Zoutelande.

Wel is er bij veel leden in de Nationale Competitie maar ook bij de regionale bonden grote terughoudendheid om weer op pad te gaan. Het voorspelde aantal lastminute afzeggingen komt dan ook zeker niet als een verrassing. Extreem geraakt wordt CEMA/De Vaste Zet met veel buitenlandse dammers. De Belgische dammers wordt vanuit de eigen overheid geadviseerd om in eigen land twee weken in quarantaine te gaan als ze in (grote delen van) Nederland zijn geweest.

Als bestuur gaan we het verloop van de Nationale Competitie na 3 speelrondes evalueren op veiligheid (werkt de bedachte systematiek met Coronafunctionarissen en een hen ondersteunende Corona helpdesk), nieuwe maatregelen, sportiviteit,  de contouren van een aangekondigd coulancebeleid, e.d. Tussen denksportbonden zie je ook dat ze uiteen gaan lopen bij hun veiligheidseisen.  Ieder stelt zijn eigen prioriteiten om de veiligheid voor de eigen leden veilig te stellen. Als KNDB hebben wij vooral ingezet op kleinere teams en daardoor minder dammers in de speelzaal en onderweg, hoge veiligheidseisen ten aanzien van ventilatie en ruimte van de damzaal en de invulling van de Corona-functionarissen per vereniging met de al eerder genoemde Corona-helpdesk. Ook de afstemming met de andere denksportbonden wordt in de evaluatie betrokken.

Eerdaags is er weer een Voorzittersoverleg met de regionale bonden en ook daar zal het op gang brengen van het damleven een centrale plaats innemen. Want we willen graag investeren in school- en jeugddammen, maar zitten de scholen en leerkrachten daar nu echt op te wachten. Moeten we als dambond onze koers niet gaan veranderen door meer regionaal en lokaal te organiseren om de angst voor verre reizen en voor massaliteit van evenementen weg te nemen.

Frans de Jonge
Voorzitter KNDB

Topsport

EK 2020 in Turkije gaat vooralsnog niet door. Dat is erg jammer, omdat het een belangrijk titeltoernooi is, een plaatsingstoernooi voor het WK 2021 in Estland en het is ook nog belangrijk voor het behouden/behalen van de NOC*NSF statussen. Zoals bekend gaan de statussen aldus, met een maximum van het aantal dat we nu hebben en dat is 5:

Uitgangspunt: je moet minimaal 100 punten halen voor een A-status. Hoe kun je dat doen:

  1. Plaats bij top 8 bij EK, WK, eindstand World Cup per 31/12/2020: direct 100 punten.
  2. Plaats bij top 8 op FMJD rating per 31/12/2020 levert 75 punten op.
  3. Plaats bij top 16 op de FMJD rating per 31/12/2020 levert 25 punten op.
  4. Plaats bij top 16 bij de World Cup eindstand per 31/12 levert 25 punten op.
  5. Plaats bij top 16 EK en WK levert 25 punten op.

EDC houdt nog een slag om de arm of het misschien aan het eind van dit jaar nog georganiseerd kan worden. Ik zal overleggen met NOC*NSF wat te doen met de status, als een topspeler in de status-problemen komt, mocht het EK 2020 dit jaar helemaal niet doorgaan.

Ondertussen zijn ook de verschillende World Cups in China en in Curaçao van de kalender verdwenen, maar Damweek Hijken zal er wel zijn en misschien/waarschijnlijk met topspelers en toptalenten en talentcoach Rik Keurentjes.

EDC-jeugdtoernooien: soms correctie eindstanden! Lastig bij de online-toernooien de Fair Play. EDC heeft een tijdje gewacht met de definitieve uitslagen. Lastig ook wat de straf moet zijn, zeker bij heel kleine kinderen… EDC heeft nu sommige deelnemers uit de eindstanden gehaald met als gevolg dat bij het rapid toernooi bij de jongens junioren er opeens een oranje podium verscheen met Berke Yigitturk (1), Simon Harmsma (2) en Hans Rinner (3).

Op Papendal was in week 34 het trainingskamp van de topsporters op Papendal. Geb Kos kwam op vrijdag 21 augustus langs voor een fotoshoot. Machiel Weistra was trouwens ook een middag uitgenodigd om mee te draaien met de topsporters. Ik zal nu één van de foto’s die Geb Kos gemaakt heeft, graag gebruiken.

Machiel Weistra heeft nu een opvallend damtussenjaar ingelast. TeamNL KNDB zal er alles aan doen om hem in dit tussenjaar zo goed mogelijk te helpen zijn damtalent verder te ontwikkelen. Een nieuwe ontwikkeling hierbij is bijvoorbeeld dat Machiel zal testen of het een goed idee is om af en toe zijn vele zelfstudie te gaan doen op Papendal.
NK 2020 in Kraggenburg zal gespeeld worden met ook Roel Boomstra en met ook Andrew Tjon A Ong. In deze speciale covid-tijd is gekozen om het deelnemersveld dus te vergroten van 12 naar 14 deelnemers. Veel internationale toernooien lijken niet door te gaan dit najaar, en daarom lijkt het slim om bij een toernooi dat wèl doorgaat zoveel mogelijk kansen te pakken, bijvoorbeeld om Boomstra de kans te geven om te spelen als voorbereiding op zijn WK-match tegen Georgiev (begin 2021?!).

Johan Krajenbrink
Technisch directeur KNDB

Foto: Roel Boomstra op Papendal
Fotograaf: Geb Kos

Heorhi Vydzerka afgetekend winnaar SummerCup

De zomer zit er bijna weer op en dat geldt zeker voor de geslaagde Toernooibase Lidraughts SummerCup van Piet Bouma. Na 9 rondes won de jonge jongen Heorhi Vydzerka (rechts op de foto) het toernooi met 2 punten voorsprong op Michiel Stempher en good-old Krijn Toet.

Weliswaar kreeg de toernooiwinnaar maar liefst twee keer een zege in de schoot geworpen via een bye, daar stond een stijlvolle positionele zege op internationaal meester Michiel Stempher tegenover. Een Rozenburgaanval van Michiel werd getransformeerd in een Rozenburgaanval van Heorhi. Het blijkt echt te kunnen. Stemphers situatie leek al hopeloos, maar een onvervalste nul om 6 betekende direct het einde. Misrekening, muis-misklik of partij-euthanasie wegens ondraaglijk lijden?

Anton van Berkel, 8 september 2020
Bron foto: http://eyc2018.saske.lt/the-rapid-winners/

Rusland overtuigend winnaar Cup of Nations

Bij het EK of WK voetbal zie je vaak dat het volgen van het verloop van het toernooi wat afneemt nadat Nederland weer eens is uitgeschakeld. Datzelfde is gebeurd met de Cup of Nations: Nederland vloog er in de halve finale uit, de spectaculaire en hoogstaande finale tussen Rusland en de Oekraïne verdween van de radar. Het is tijd dat recht te zetten.

In het eerste treffen eindigde alles in remise.

Het tweede treffen compenseerde dit door maar liefst drie winstpartijen. De oerdegelijke Artem Ivanov dacht het spel eenvoudig te kunnen houden, maar had geen rekening gehouden met de aanval van Tsjizjov dwars door het midden – een heuse Springer contra-attack. Deze bleek ondanks verwoede achterlooppogingen niet makkelijk weg te krijgen: steeds sprong er weer een nieuwe schijf naar het centrum toe. En toen de zoveelste centrumschijf uiteindelijk noodgedwongen werd verplaatst naar het flankveld, had Alexeï inmiddels alle strategische velden in handen kunnen krijgen. Een onafwendbare doorbraak was voldoende voor de winst.

Op bord 2 speelde Yuri Anikeev tegen Alexander Getmanski. Anikeev wist in een dun klassiekje een schijfje binnen te halen, maar Alexanders compensatie was voldoende voor de remise.

Op bord 3 speelde Ainur Shaibakov tegen Igor Kirzner. Deze zetten een klassieke positie op het bord. Zijn ontwikkelingsachterstand was echter van zodanige aard dat de witte schijf op 27 na een zwarte stormloop niet te houden bleek.

Op bord 4 speelde Nicolay Germonevich tegen Denis Shkatula. Shkatula kreeg meer en meer het initiatief, meer overzag een damcombinatie. Deze leek nog naar remise te leiden, maar een verrassend offer met achterloop leverde 2 schijven winst op. Voldoende voor de winst.

Anton van Berkel. 6 september 2020
Foto: Wikipedia. Tsjizjov wereldkampioen 1988

PC Blues deeltjes 66, 67 en 68

Drie maal raden hoe het volgende deeltje gaat heten.

Christiaan Piens heeft een digiboek geschreven over het Belgisch kampioenschap met eigen analyses, krantenartikelen en mooie illustraties van Heule en zijn watermolen. Zie deeltje 66.

Gerrit Boom heeft zijn PC Blues deeltjes over het WK 2003 wat afgestoft – uche, uche (Vader Abraham legt hier dan weer een verband met muggen) – en voorzien van nieuwe informatie. Het WK 2003 mannen staat in deel 67, het WK vrouwen 2003 in deel 68.

De nieuwste deeltjes zijn als vanouds te vinden op de site van Johan Demasure: www.damsport.be  onder tab service/E-books www.damsport.be, maar ook op:

=>  de site van Piet Bouma : https://toernooibase.kndb.nl/  onder tab  Boeken/Tijdschriften/Damrubrieken
=>  de site van Gaston Wilvers : https://damier.info/home.htm  onder tab PC Blues
=>  de SCRIBD – pagina’s van Christiaan Piens :  https://www.scribd.com/user/134770424/Christiaan-Piens

Veel leesplezier toegewenst.

Eerste Europese Jeugdcup Online geslaagd

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus werd het reguliere EK Jeugddammen in Estland afgelast. Gelukkig is er een alternatief gekomen. De Europese Dambond (EDC) heeft tussen 1 en 8 augustus 2020 voor het eerst de Europese Jeugdcup online georganiseerd.

Dit toernooi vond plaat via het Estste platform www.vint.ee. Het is al even geleden dat dit toernooi heeft plaatsgevonden. De uitslagenlijsten hebben even op zich laten wachten omdat de organisatie alle partijen op ‘fair-play’ heeft gecontroleerd. Dit heeft hier en daar wat verschuivingen op de ranglijsten teweeggebracht en zodoende zijn er bij dit toernooi drie Nederlandse medailles gehaald!

Aan dit online-toernooi hebben maar liefst 658 deelnemers uit 14 verschillende Europese landen deelgenomen. Van deze lange deelnemerslijst waren er 60 van Nederlandse komaf. De Europese Jeugdcup was opgedeeld in 20 kleine toernooien. Alle leeftijdsgroepen speelden een Blitz-toernooi en een Rapid-toernooi: een waar damfestijn.

Helaas hebben de Nederlanders bij het Blitz-toernooi geen medailles weten te scoren, maar bij het Rapid was het wel raak: een volledig oranje podium bij de junioren jongens! Alle drie behaalden zij 14 punten, op basis van weerstandspunten zeg het podium er als volgt uit: 1. Berke Yigitturk, 2. Simon Harmsma, 3. Hans Rinner, een prachtige prestatie van deze jongens.

Het was een geslaagd evenement met ontzettend veel deelnemers. Er zijn veel jonge Nederlandse dammers die ervaring hebben kunnen opdoen met het spelen tegen buitenlandse spelers. Veel dank aan de organisatie, die dit toernooi zeer goed heeft opgezet.

Voor de ranglijsten en detailuitslagen zie:

Stijn Overeem, 26 augustus 2020
Fotograaf: Stijn Overeem

Nieuw: Nederlandse Jeugdcup

Helaas konden de reguliere Nederlandse jeugddamkampioenschappen dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Om de jeugd de gelegenheid te geven toch nog een dagje te dammen, hebben we de Nederlandse Jeugdcup in het leven geroepen. Deze zal voor alle jeugdcategorieën op één dag, zaterdag 26 september, gespeeld worden.

De aanvankelijk geplande nationale jeugddamdag komt hiermee te vervallen.

Inschrijving voor de Jeugdcup vindt plaats op basis van open inschrijving voor KNDB-jeugdleden. Het aantal beschikbare plaatsen is afhankelijk van de grootte van de speellocaties. Er zijn 4 speellocaties gevonden, Wageningen, Hoogeveen, Baarn en Westerhaar, waarover de verschillende toernooien verdeeld zullen worden. Welke categorie waar speelt en met welke toernooivorm wordt bepaald aan de hand van het aantal inschrijvingen.

Doe jij ook mee?!

De inschrijving start op zaterdag 29 augustus 12.00 uur precies, eerdere inschrijvingen worden niet geaccepteerd. Vol = vol. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
De deadline voor aanmelding, mits de categorie nog niet vol zit, is vrijdag 11 september.

Om je in te schrijven stuur je je gegevens (naam, geboortedatum, damclub, adres, emailadres, categorie) naar het bondsbureau van de KNDB (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of vraag naar het inschrijfformulier bij je jeugdleider. De inschrijfkosten bedragen voor alle categorieën 5 euro, te voldoen op de wedstrijddag bij de organiserende vereniging.

In Memoriam Teus de Mik

Op 19 augustus overleed, na een periode van afnemende gezondheid, op 76-jarige leeftijd Teus de Mik uit Bunnik. Gedurende een periode van twaalf jaar, het maximum dat vanwege Goed Sportbestuur van NOC*NSF is toegestaan, heeft Teus de financiën van de KNDB beheerd. Hij kwam in het bestuur toen de bond na de crisisperiode van 1986 tot 1990 de financiën weer enkele jaren op orde had.

In de jaren dat Teus de financiën beheerde heeft de bond geen financiële problemen gekend en dat is mede zijn verdienste geweest. Hij was gewend met cijfers om te gaan, want dat was ook zijn functie bij een grote bouwondernemer in Zeist.

Als Teus op het bondsbureau kwam om de jaarcijfers op een rijtje te zetten, bracht hij altijd een traktatie voor de bondsmedewerkers mee als dank voor de goede ondersteuning die we boden. Na een praatje over de groenten op zijn volkstuin, hij was een groot liefhebber van tuinieren, toog hij aan de slag en aan het einde van de dag had hij zijn overzichten compleet. Teus was te allen tijde bereid om extra werkzaamheden op te pakken. Diverse keren hebben de bestuursvergaderingen op het kantoor van zijn werkgever plaatsgevonden en als arbiter was hij bij alle verenigingen van harte welkom. Bij zijn afscheid op 18 juni 2005 werd hij benoemd tot erelid van de KNDB.

Niet alleen bij de KNDB was Teus actief, hij is ook diverse jaren voorzitter van zijn club Ons Genoegen in Utrecht geweest. Na zijn KNDB-periode zette hij zich in voor de UPDB. Als er ergens een hiaat in het bestuur ontstond, sprong Teus in het ontstane gat. Zo heeft hij daar het voorzitterschap en het jeugdleiderschap waargenomen. Ook het organiseren van wedstrijden lag hem wel. Jarenlang organiseerde hij het OG-Wessels eindejaarstoernooi en bij het NK sneldammen, dat al jarenlang in het denksportcentrum De Hommel in Utrecht plaatsvindt, was Teus een van de drijvende krachten.

Dat alles deed Teus op zijn eigen bescheiden wijze. Hij kon met iedereen goed overweg, had altijd waardering voor het werk van anderen en liet iedereen in zijn waarde. Een enthousiast dammer en een fijn mens is van ons heen gegaan. Zo zal ik me Teus blijven herinneren.

Johan Haijtink

Martijn van IJzendoorn en Sophie Blenkers overtuigend winnaar in Hoogeveen

Van 10 tot en met 15 augustus werd te Hoogeveen het jaarlijkse damtoernooi gespeeld. Dit jaar was er wat organisatorisch coronakunst- en vliegwerk voor nodig om alles geregeld te krijgen conform de scherpe richtlijnen.

Martijn van IJzendoorn was samen met Jitse Slump en Alexei Domchev favoriet voor de eindzege. Martijn wist het verschil te maken door Alexei te verslaan in een leuke Rozenburgopzet. Alexeis stand verslechterde met de zet zodat hij strategisch ongelijk moest bekennen en afbrak. Martijns aanvalsstand bleek echter niet meer adequaat te verdedigen.

Jitse Slump werd tweede met 1 remise meer dan Martijn. De laatste ronde had hij door het gelijkspel van Martijn tegen Zainal Palmans nog op gelijk puntenaantal kunnen komen, maar Jitse kwam op zijn beurt niet langs Bert Aalberts, die geen stapje opzij wilde doen. How rude. Derde werd Alexei.

Naast dit open toernooi was er een jeugdtoernooi. Verdeeld over 2 groepen van vier speelden de groepswinnaars om de eindzege, de nummers 2 om de plaatsen 3 en 4, et cetera. De finale ging tussen Sophie Blenkers en Chanel Otten. Zetten lang wist Chanel een ruil met daarna onafwendbare schijfwinst te pareren, maar toen ze even niet oplette kon die ruil wel. Sophie wist daarna het tweetje keurig op het droge te krijgen. Emmely Kruizinga behaalde het bron ten koste van Justin Krikken. Slechts één samengestelde combinatie was hierin voldoende omdat die maar liefst 5 schijven winst opleverde. Dodelijk efficiënt. Henk zal vanuit Boven tevreden hebben aanschouwd dat er geen enkele remise viel in dit jeugdtoernooi.

Anton van Berkel, 21 augustus 2020

Op de foto staan alle zes de prijswinnaars.
Foto: toernooisite
Toernooibase-nieuws

Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup

Following up on the Summer Cup, I am launching another online tournament:The Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup.In vervolg op de Summer Cup lanceer ik opnieuw een online-toernooi:De Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup.Read all information in the:/Lees alle informatie in de:.......

Vervolg op Toernooibase Lidraughts Summer Cup?

Om even op de posting op een andere plek op International Draughts van Raymond Vandecaetsbeek in te haken. Ik denk over een vervolg na in een iets andere opzet.Wat mij betreft is het glas nog steeds meer dan half vol.Dat het online dammen experimenteel is, dat cheating een probleem is, en dat we.......

Wedstrijdprogramma Nationale Competitie ingevoerd

Inmiddels is het wedstrijdprogramma van de Nationale Competitie 2020/2021 in Toernooibase ingevoerd. Omdat dit altijd een flinke handmatige klus is, kan het zijn dat er foutjes ingeslopen zijn. Misschien dat teamleiders even een check willen uitvoeren? Mochten er onvolkomenheden zijn, dan kan dat.......

Toernooibase omgeturnd naar seizoen 2020/2021

Zoals gebruikelijk is er zo rond 1 juli een aanpassing in Toernooibase. Het nieuwe seizoen 2020/2021 begint dan, en dat betekent dat allerlei selectiemenus zijn aangepast. Alle toernooien van 2020, die onder 2019/2020 vallen, zijn nu via dit seizoen op te vragen.Inmiddels zijn ook de.......

Most wanted in mei

De partij, die in mei het meest in Toernooibase is afgespeeld, is in die maand onder Diversen ingevoerd door Ron Heusdens. Dit betrof een oude partij uit een rapid-toernooi in Rijnsburg, waarbij hij een fantastische combinatie uithaalde tegen Jasper Lemmen. Ron wist zelf de notatie niet meer exact,.......