Persoonlijke wedstrijden - Snel tempo


Informatie Persoonlijk Kampioenschap
van Gelderland Sneldammen 2024

Hierbij de uitnodiging voor het persoonlijk kampioenschap sneldammen.

Op zaterdag 13 april 2024 organiseert de GDB haar persoonlijk kampioenschap sneldammen in:

Buurtschaphuis
Sinderenseweg 112
7065 BM te Sinderen
.

Enkele spelregels van het toernooi zijn.

  • Men dient uiterlijk 12:45 uur aanwezig te zijn. Hierna wordt de definitieve deelnemerslijst opgemaakt en kunnen niet aanwezige deelnemers worden vervangen of van de lijst worden gehaald.
  • Het inschrijfgeld bedraagt € 4 per persoon voor de seniorencategorieën en € 3 voor de jeugdcategorieën.
  • Het speeltempo bedraagt bij voorkeur vijf minuten basistijd plus vijf seconden per zet. Voor zover de beschikbare klokken hiertoe niet de mogelijkheid bieden, wordt in de ‘lagere’ klassen gespeeld met het tempo van tien minuten voor de gehele partij. Binnen een klasse wordt een uniform speeltempo gehanteerd.
  • Zo nodig kunnen de deelnemers worden verzocht een set materiaal (bord, schijven en klok) per persoon mee te nemen. Deze bepaling is bedoeld voor noodgevallen. Er wordt verwacht en gehoopt dat dit niet nodig is.
  • De exacte toernooivorm is afhankelijk van het aantal inschrijvingen in de verschillende klassen.
  • Het toernooi staat uitsluitend open voor leden van de GDB die voldoen aan de voorwaarden voor deelname in de betreffende categorie. Om praktische redenen zal dit pas in een laat stadium worden gecontroleerd. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers om tijdig na te gaan of zij als lid zijn geregistreerd bij de GDB en aan de verdere voorwaarden voldoen. Indien dit niet het geval is kan deelname aan het persoonlijk kampioenschap sneldammen van de GDB en/of vervolgwedstrijden worden geweigerd. (In de praktijk blijken jeugdspelers niet altijd door hun vereniging te zijn aangemeld bij de bond. Wanneer de naam niet voorkomt in de namenlijst bij het inschrijfformulier kunnen de gegevens handmatig worden ingevuld, maar in dat geval wordt wel aangeraden te verifiëren of men is aangemeld als lid.)
  • Er kunnen sancties worden opgelegd aan spelers die ondanks aanmelding niet deelnemen.

Behalve het kampioenschap van Gelderland staat tevens deelname aan de halve finales van het sneldamkampioenschap van Nederland op het spel. De GDB heeft voor deze wedstrijden de volgende aantallen plaatsen per categorie toegewezen gekregen.

CategorieAantal plaatsen NK
Categorie A 4 plekken?
Categorie B 4 plekken?
Categorie C 4 plekken?
Categorie D geen NK
Vrouwen 4 plekken?
Junioren 3 plekken?
Aspiranten 3 plekken?
Pupillen 2 plekken?
Welpen 3 plekken?

U kunt zich aanmelden via een elektronisch inschrijfformulier op de website van de GDB. Merk op dat bovenaan het menu waarin men een naam kan selecteren een optie zal zijn opgenomen, waarmee men handmatig namen kan invoeren van spelers die niet in de lijst voorkomen. De inschrijving sluit op zaterdag 30 maart 2024. Bij latere aanmelding is deelname niet meer gegarandeerd!

Indien men geen gebruik kan of wil maken van het online formulier kan men zich per brief aanmelden bij E.C. van de Weerdhof, Scholeksterweide 6, 3927 SK te Renswoude,
onder vermelding van naam, contactgegevens, woonplaats, vereniging (GDB), categorie van deelname, geboortedatum en rating (per 1 juli 2023, alleen verplicht voor de categorieën B, C en D).
Opgave per e-mail is niet mogelijk. Wel kunt u voor vragen contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of anders 0318-301093.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van de Gelderse Dambond,
Erik van de Weerdhof