Overige nieuws


Denk en Zet huldigt jubilarissen

Denk en Zet Culemborg

Bij de traditionele barbecue, als afsluiting van het damseizoen, werden drie leden van Denk en Zet extra in het zonnetje gezet. Tjeerd Harmsma, Henk Ruesink en Jan Riesthuis zijn namelijk alle drie veertig jaar lid van de KNDB. Denk en Zet voorzitter Robert-Jan van den Akker mocht aan de jubilarissen de gouden speld van de KNDB overhandigen.
Tjeerd Harmsma begon zijn damcarrière bij DIOS Eibergen. Via verenigingen in Nijmegen en Utrecht kwam hij in 1996 bij Denk en Zet, waar hij sindsdien een vaste basisspeler is van het eerste team. Henk Ruesink startte met dammen bij DC Vorden, waar hij ook na de fusie met Doetinchem bleef spelen. Hoewel hij al meer dan 25 jaar in Houten woont, bleef hij zijn oude club tot 2008 trouw. Daarna maakte hij de overstap naar Denk en Zet, waar hij tegenwoordig ook penningmeester is.
Jan Riesthuis begon in zijn studententijd met dammen bij Twentes Eerste in Hengelo. Na een korte periode bij Damra Raalte vestigde hij zich in 1983 in Culemborg en hij werd hij lid bij Denk en Zet, waar hij nog steeds een sterke speler in het 2e team is.