Overige nieuws


DEZ Laren winnaar sportverkiezing 2014 gemeente Lochem

Vrijdagavond 6 maart 2015 werd bij zaal Stegeman in Laren Gld. de Lochemse gemeentelijke sportverkiezingen over 2014 gehouden. Van de 3 genomineerde sportploegen vond de jury dat de eerste prijs toekwam aan de dammers van het nationale team van Denk En Zet Laren, ook gezien de historie. Deze keuze werd door de dammers blij verrast ontvangen. Niet vaak wint een denksport het van een fysieke sport. Dit keer dus wel. De prijs was een mooie bokaal, een certificaat en een teamuitje.

De nominatietekst:

Voor het eerst in hun ruim 75 jarig bestaan heeft DEZ een 10-tal ingeschreven voor genoemde Nationale Competitie seizoen 2013/2014. Er wordt op 11 zaterdagen gespeeld. Op basis van de gemiddelde rating (speelsterkte van de individuele speler, op basis van resultaten uit het verleden) werd een plaats in de middenmoot voorspeld, maar het liep heel anders.
De 1e wedstrijd in Heerenveen werd nog verloren (zenuwen?) maar daarna ging het crescendo en toen in de 2e helft van de competitie de koploper op een gelijkspel werd gehouden ging men geloven in de titel. De concurrenten verloren punten in hun onderlinge treffens terwijl DEZ maar bleef winnen Er werden door hen geen fouten meer gemaakt en tegen ieders verwachting in werd DEZ in hun debuutjaar kampioen met rechtstreekse promotie naar de 1e klasse tot gevolg. Daarnaast scoorde dit team individueel ook erg goed: Jeugdlid Tom Knapen (27-9-1999) werd topscorer van de gehele 2e klasse.
Een geweldige prestatie voor een kleine vereniging als DEZ zonder officiële trainers maar wel dammers met veel huisvlijt en een trouwe opkomst op de clubavonden.

Geleverde prestatie: Kampioen in Nationale Competitie Kon. Nederl. Dam Bond (KNDB) 2e klasse seizoen 2013/2014.
(foto: Johnny Ligtenberg)

Het jury-oordeel zag er als volgt uit:
Sportploeg: Damvereniging Denk en Zet.
In de categorie sportploegen is iets moois aan de hand. De strijd gaat namelijk tussen een volleybalploeg, een badmintonploeg en een damploeg. De grote vraag voor de jury was dan ook; hoe vergelijken we de prestaties van deze 3 ploegen met elkaar.
Het soort ploeg, de manier van trainen en wedstrijden spelen, de uitstraling van de sport en wel ook de rol die zij vervullen in de lokale samenleving zijn uitgebreid besproken. Ook de uitstraling die elke sport heeft qua aantrekkingskracht en de manier waarop zij als vereniging hun sport neerzetten en bouwen aan hun sport is besproken.
Alle drie bijzondere prestaties, maar toch heeft de jury bijna unaniem gekozen voor de winnaar in deze categorie om de eerder genoemde redenen!
Dat betekend dat voor de titel van SportPloeg van de Gemeente Lochem 2014 als winnaar is gekozen......
Damvereniging Denk en Zet!
Jaren hebben ze hier naar toe gewerkt, en dan deze prestaties het afgelopen jaar behalen, dat vindt de jury erg knap en is doorslaggevend geweest in de uiteindelijke keuze!


Kijk hier voor het laatste nieuws op de sportverkiezing website.
En luister hier naar het interview met Achterhoek FM met de 3 genomineerde sportploegen.
De uitzending van vrijdag op Achterhoek FM is hier te beluisteren (van 41:00 t/m 52:10)