Overige nieuws


Kampioenen en jubilaris bij Damvereniging Denk En Zet Laren

Verslag Tonny Roeterdink:

Sarah Hanhart jeugdkampioen

Op de ledenvergadering van 28 juni 2016 werden de kampioenen gehuldigd. Bij de jeugdleden deed Tom Knapen dit seizoen voor het eerst niet meer mee. Dus de strijd om het jeugdkampioenschap was helemaal open. Na 24 wedstrijdronden was er een nieuwe kampioen. En wel met een straatlengte voorsprong. Sarah Hanhart presteerde het om als tweede meisje ooit (na Irma Beuzel in 1990, tegenwoordig Irma Mulder-Beuzel) het jeugdkampioenschap voor zich op te eisen. Jeugdtoernooileider Willem Klein Wassink hing haar de medaille om en gaf haar de welverdiende wisselbeker, gesponsord door PLUS Beuzel. De nummers 2 en 3 waren haar broer Thomas en broertje Pieter.


Herman Beuzel jubileert!

Op dinsdag 28 juni 2016 werd tijdens de jaarlijkse ledenvergadering Herman Beuzel gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap van de Koninklijke Nederlandse Dam Bond. Door omstandigheden kon de voorzitter van de Gelderse Dam Bond Gerhard Gerritsen niet aanwezig zijn. Maar zijn taak werd kundig en met groot enthousiasme waargenomen door Johan Haijtink, erelid van de KNDB en toevallig ook lid van onze eigen damvereniging.

Johan memoreerde Herman's lange damcarrière. Begonnen is Herman als lid van Denk En Zet Laren op 1 juli 1965. Al vele jaren is hij bestuurslid in de vorm van secretaris, waarbij altijd een uitvoerig jaarverslag op de ledenvergadering wordt gepresenteerd. Hij is jeugdleider bij Denk En Zet, maar was dat vroeger ook bij District Oost van de GDB en bij het provinciaal bestuur van de GDB. Decennia lang is Herman de organisator van de gemeentelijke schooldamtoernooien, maar ook voor provinciale of nationale schooldamtoernooien kan een beroep op hem worden gedaan. Regelmatig geeft hij ook damsimultaans voor buurt- en sportverenigingen en vertegenwoordigt hij onze damclub op bijvoorbeeld Koningsdag. Als dammer is hij wat wisselvallig. Topseizoenen met deelname in het eerste team pleegt hij af te wisselen met slechte seizoenen, waardoor hij ook wel eens in het derde team speelt. Misschien is dat ook wel omdat hij regelmatig wat brutaal op het dambord het zgn. 'kerkhofveld' inneemt, dat soms goed en soms slecht uitpakt.


Senioren kampioenen 2015/2016

Op de ledenvergadering van 28 juni 2016 werden de senioren kampioenen gehuldigd. De beste prestaties voor het team waren voor 1e team: Gerrit Wassink, 2e team: Willem Klein Wassink en 3e team: André Haijtink. De sneldam-beker was voor Rodier Evers, die daar een barrage voor nodig had tegen Egbert Harkink. De beker-beker was voor Johan Haijtink, die voor het eerst ooit Gerrit Wassink wist te verschalken. In de onderlinge competitie was het hoogst geëindigd van de 3e groep Rodier Evers, voor de 2e groep was dat Johan Beltman. En algeheel kampioen was Johan Haijtink, die hoopt dat iemand anders een keer de titel overneemt.Sarah Hanhart jeugdkampioen


Herman Beuzel jubileert!