Overige nieuws


In Memoriam Henk Rutjes

In Memoriam Henk Rutjes

Met droefenis ontvingen wij het bericht van het overlijden van Henk Rutjes op 1 april 2020 op 86-jarige leeftijd. Net zoals vele anderen heeft Henk de strijd tegen het alom om zich heen grijpende Coronavirus niet kunnen winnen.

Henk was bestuurslid van het hoofdbestuur van de Gelderse Dambond van 1990 – 2004 waar hij de portefeuille Jeugdzaken onder zijn hoede had. Dit deed hij op een bevlogen manier, met veel plezier en aandacht, maar zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn. Henk heeft ervoor gezorgd dat vele jeugdige dammers hun titeltoernooien konden spelen in fraaie omgevingen, meestal in de omstreken van Mook en Malden. Niet alleen dammen stond op de agenda, ook leuke nevenactiviteiten waren onderdeel van de titelstrijd. Immers, Henks devies was dat kinderen ook wat moesten kunnen rennen en ravotten.

We kennen Henk als iemand die altijd de vriendelijkheid zelve uitstraalde. Hij had een positieve instelling. Hij was geliefd bij velen, ook buiten de damsport, en zeker ook bij jonge mensen. Hij genoot zelf van de activiteiten van jonge mensen, al dan niet op het dambord.

Wij verliezen in Henk een zeer gewaardeerd persoon die altijd goedlachs en goed gemutst was en dat gaf vertrouwen. Henk was iemand waar je op kon bouwen en je wist wat je aan hem had.

Henk, we bedanken je voor je inzet binnen de Gelderse damwereld. Velen hebben genoten van jouw uitstekende organisatorische kwaliteiten.

Wij wensen zijn naasten, familie, vrienden en kennissen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Henk, we missen je. Rust in vrede.

Namens Bestuur en leden van de Gelderse Dambond.
Jozef Linssen, Erelid Gelderse Dambond
Jan Huisjes, Erelid Gelderse Dambond
Anton Janssen, Erelid Gelderse Dambond