Overige nieuws


Wim van Dongen ontvangt koninklijke onderscheiding

Vandaag is Wim van Dongen, lid van damvereniging CTD Arnhem en Erelid van de KNDB, door de koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Wim ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de damsport, op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Begin jaren ‘70 begon Wim bij de Gelderse dambond (GDB) als secretaris van district noord. Daarna was hij ook nog onder meer jeugdleider en vice-voorzitter van de GDB. Alsof dat nog niet genoeg was, trad Wim in 1977 ook toe tot het bestuur van de Nederlandse dambond (KNDB) en werkte hij als (hoofd)redacteur mee aan Het Damspel. In de periode 1984-1989 was hij KNDB-voorzitter, waarna hij werd benoemd tot Erelid.

Wim was en is ook heel belangrijk voor het dammen in Arnhem. Begin jaren ‘90 begon hij als bestuurder van Damclub Ons Genoegen uit Elden (gemeente Arnhem). Na de fusie met de Arnhemse damvereniging Troesoe werd hij secretaris van de fusieclub CTD Arnhem. Dat is hij tot 2017 geweest. Daarnaast is Wim al die tijd actief geweest als 'manusje van alles', arbiter bij officiële wedstrijden en webmaster van de club. Hij stelt de wekelijkse nieuwsbrief samen, beheert de CTD-website en archiveert gespeelde partijen. En nu - in een tijd waarin vanwege corona niet gedamd kan worden - stuurt hij de leden dagelijks een damcombinatie om op te lossen.

Ridder Wim, heel veel dank dat jij je al bijna 50 jaar zo enorm inzet voor de damsport en van harte gefeliciteerd met deze zeer verdiende koninklijke onderscheiding!

Wim van Dongen ontvangt koninklijke onderscheiding